Galenskap?

Det är mycket som är konstigt i den här världen. Lyssnar på tal från Almedalen där budskapen är att de ekonomiska klyftorna och fattigdomen i Sverige ska bekämpas genom sänkta lägstalöner, att det är bara är fattigdomen som ska bekömpas inte rikedomen (som om inte jämlikhet innefattar båda begreppen).

Det är tydligen viktigt att också skapa jobb (som vi idag inte har något behov av och klarar oss bra utan) så att folk kan få fika, diskutera senaste säsongen av Skam med varandra och få semester. I DN läste jag för någon vecka sen att ett exempel på en sådan typ av jobb skulle vara att se till någons hus medan de är på utlandssemester, detta ska göras till en låg lön samtidigt som husägaren som är på utlandssemester får göra Rut-avdrag.

Det är också tydligen olagligt och straffbart att utan någon form av ekonomisk ersättning hjälpa en människa att återförenas med sina nära och kära. Bara för att de råkat befinna sig på olika sidor av våra mänskligt påhittade landsgränser.

I tidningen läser jag om att det i Japan forskas på att ta fram robotbin för att i framtiden pollinera våra grödor.

Jag tycker att hela världen verkar ha blivit totalt galen.

Mitt sunda förnuft säger mig att ekonomiska klyftor borde minskas genom sänkta högstalöner och höjda lägstalöner. Det resonerar som så att det kanske kan finns andra sätt för människor att finna gemenskap och fika tillsammans än att vara fast på en arbetsplats och till låg lön göra sådant arbete som egentligen inte behövs? Det frågar sig om det inte vore bättre att ändra jordbrukssystemet så att våra bin och humlor har en bättre chans att må bra är att lura oss själva med tron på att tekniken kan lösa allt?

Kanske är det jag som är galen. Men jag tror inte det, jag tror att det är världen som är galen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s