Jag lär mig dreja

Jag har äntligen hittat ett ställe där jag kan lära mig att dreja. Jag har letat efter någon kurs men det har varit både dyrt och fullsatt men för en dryg vecka sen fick jag nys om ett ställe som har drop-in på måndag- och tisdagkvällar och nu har jag varit där två gånger och är helt fast.

Jag blir som uppslukad av att försöka forma lerklumpen till något fint och användbart, svårast är att få allting rätt från början. Leran måste centreras på drejskivan och lyckas man inte med första steget så blir det garanterat snett i senare skede… Mina två små skålar jag lyckades dreja förra veckan hade denna vecka torkat lite och jag fick fixa till botten på dem och jämna till kanter m.m.

img_20170130_192834.jpg

Betyget är väl att den ena blev snyggare än den andra… Den här veckan har jag drejat två lite större skålar. Ska bli spännande att få dem brända och så småningom glaserade 🙂

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s