Blixtlås förkortade och isydda

Jag har övat mig lite i att både sy i blixtlås och att förkorta olika typer av blixtlås. Jag dels sytt en ny plånbok och dels sytt en innerväska till en väska jag virkade för massor med år sen.

För plånboken behövde jag förkorta ett vanligt litet blixtlås i plast. Det görs helt enkelt genom att sy ett nytt stopp i nedre delen av blixtlåset (så långt du vill ha det), jag sydde bara förhand några gånger med kraftig sytråd fram- och tillbaka över blixtlåset.

img_0761

För väskan så hade jag köpt ett kraftigare blixtlås med metallpiggar som dock visade sig vara några centimeter för långt. Blixtlås i metall förkortas uppifrån, jag följde instruktioner längst ner i denna beskrivning och det funkade bra. Väskan går nu att stänga och känns genast mer användbar, jag har också förstärkt remmen så att den inte tänjs ut om man bär tunga saker i väskan vilket var en risk förut.

img_0762

img_0763

img_0764

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s