En egen grönsaksdisk

Nu är det verkligen skördetid på det vi odlar på kolonilotten. Vi har skördat potatis, morötter, rödbetor, kålrabbi, vaxbönor, brytbönor, lök, vitlök, squash, gurka, grönkål och vitkål. Och från balkongen kan vi skörda mängder med tomater och snart en del chilifrukter. Just nu är vi mest imponerade över att vi faktiskt lyckats skörda ett vitkålshuvud. Det kändes tveksamt eftersom de nedre bladen var ganska hårt åtgångna av sniglar och larver så vi undrade hur kålhuvudet skulle se ut inuti… men det var hur fint som helst.

IMG_0289

Så senaste veckorna har vi inte handlar särskilt mycket grönsaker i affären. När det gäller squash är det ju så att vi snarare borde starta en affär för att bli av med all squash som fortfarande växer och frodas…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s