Ringblomssalva

Nu har jag förvandlat min ringblomsolja till en hudsalva vilket var hur enkelt som helst. Bara att blanda ringblomsoljan med bivax i en liten kastrull/metallskål som jag sedan hade i en större kastrull med vatten (dvs ett vattenbad) och värma tills dess att bivaxet helt har smält och balndat sig med oljan. Sedan är det bara att hälla upp i lämplig burk. Jag hade proportionerna 50 g olja och 10 g bivax vilket blev bra, ev kan man ha lite mindre bivax eftersom salvan är ganska hård.

Nu ska jag bara utvärdera om den funkar bra eller inte, fin färg blev det i alla fall och en doft av ringblommor 🙂

IMG_0295

IMG_0294

Ps. Om ni tror att jag har slutat sticka eftersom inga inlägg handlar om det så stämmer det inte. Jag har stickat för fullt på en tröja som när jag stickat hela kroppen visade sig sitta dåligt så den har jag nu repat upp och börjat om på… Så det har varit ett steg fram och ett steg tillbaka, vilket ju är det fantastiska med stickning. Inget material förbrukas, det är bara att dra upp och göra om!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s