Krokade disktrasor

Jag har provat att använda restgarner till att göra disktrasor med. Jag ska erkänna att jag först var lite tveksam till disktrasor i garn, det kändes som att de skulle vara blöta jämt och bli äckliga fort. Nu har jag under en tid testat en som är gjord i bomullsgarn och en som är gjord i lingarn och tycker att de funkar utmärkt! När trasan börjar kännas ofräsh är det bara att lägga den i en kastrull med vatten och ev lite såpa och koka den så blir den som ny. Har den hunnit börja lukta äckligt är ett bra tips att innan man kokar den låta den ligga i blöt i vatten med en skvätt ättika, det tar bort all lukt 🙂

Jag har inte stickat och inte virkat utan krokat trasorna. Krokning är ungefär som att virka men man låter maskorna sitta kvar på virknålen tills man plockat upp alla maskor och kommer till slutet av varvet, då vänder man och maskar av alla maskor på väg tillbaka. Vill du veta mer om hur krokning funkar finns massor med videor på Youtube, bland annat den här.

img_20160828_163909.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s