Björnlandets nationalpark

Under senare delen av semestern hann vi också med en dagsutflykt till Björnlandets nationalpark som ligger i Västerbotten i närheten av Åsele. Det var inte helt lätt att hitta dit, på hemsidan visades en karta med en ny entré till parken som vi åkte till, problemet var bara att denna entré inte var färdigställd ännu så det gick inte att börja vandra in i parken därifrån. Vi blev då tvungna att på grusvägar (som stundtals knappt kunde klassas som vägar) åka runt parken till entrén vid Angsjön.

IMG_0242Väl framme så började vi vandra mot utsiktsplatsen Björnberget några km in i parken. Första knappa kilometern gick över myrar där vi till vår lycka faktiskt hittade en hel hjortron som vi kunde plocka! (Så nu har vi två stora burkar hjortronsylt i kylen 🙂 ) Efter det gick vandringen i fin tall- och granskog med massor av skägglav på träden.

Vi var ensamma i parken (det var kanske fler som hade problem att hitta…) och på väg därifrån var jag bara tvungen att plocka blåbär som växte i skogen precis vid parkeringen. Det var mer blått än grönt och jag tror jag plockade 2 liter på bara några m2 på typ 20 min!

IMG_0247

IMG_0255_01

IMG_0268_01

IMG_0259_01

IMG_0280_01

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s