Börja-jobba-efter-semestern-råd

Vid denna tid på året strömmar råden om hur vi ska göra för att slippa börja-jobba-efter-semestern-ångest in från diverse tidiningar. Och det finns ju en större fråga att ställa då – borde vi inte förändra vardagen så att vi trivs under de 11 månader vi inte har semester snarare än att anpassa oss tillbaka från friheten? Bäst råd av alla ger i alla fall Roland Paulsen (som för övrigt skrivit böckerna”Vi bara lyder” och Arbetssamhället som jag kan rekommendera) i DN här i mitten av veckan. En text fullkomligt drypande av ironi och bitterhet och verkligen dragen till sin spets men fantastiskt underhållande, gillar särskilt råd 4:

”Om du periodvis tvivlar på det du gör, börja dagen med att se dig i spegeln och repetera orden ”mitt jobb efterfrågas av marknaden, alltså är det meningsfullt”. Affirmera tills du upplever en kittlande känsla i höger pannlob. Med tiden kommer hjärnan att ge upp.”

Som sagt en text dragen till sin spets (och kanske lite förbi) men ändå – kanske finns ett korn av sanning och igenkännande där någonstans?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s