En bra dag!

Vilken otroligt skön dag det har varit idag, tänk vad 4 timmar ledigt kan göra! Det känns som att jag har hunnit med hur mycket som helst. Efter lunch åkte vi ut till vår odlingslott för att skörda grönkål, vi kom hem med en påse grönkål och en påse jordärtskockor. Eller i alla fall vad vi tror är jordärtskockor, de stod i ett bortglömt hörn av lotten med över 2 m höga blomstänger. De ser i alla fall ut exakt som jordärtskockor så jag tänker att vi får väl provsmaka, hoppas det inte är en giftig förväxlingsväxt…

wpid-img_20151030_180929.jpg

Sen har jag hunnit dricka te och äta bullar och sen gått igenom hela min garderob. Jag rensade ju ut massor med kläder i våras som sen har legat förvarade uppe i förrådet. Det är faktiskt lite sjukt att jag kunde rensa ut så mycket kläder som jag överhuvudtaget inte har saknat en enda gång. Jag plockade ner de två sopsäckarna och sorterade i vad som ska slängas, sparas och skänkas. Det var i princip en stickad tröja, en kjol och en klänning som jag nu tog tillbaka till min garderob, resten har jag inget behov av. För att belysa vidden av hur mycket kläder som bara tar upp onödig plats i våra garderober (jag har ju aldrig varit någon som tyckt om att shoppa kläder men min garderob innehöll ändå väldigt mycket) så gjorde jag en lista på antal plagg som jag rensat ut:

Slängs (textilåtervinning): 22 linnen/t-shirts, 18 långärmade tröjor/skjortor, 7 kjolar, 2 byxor, 2 shorts, 7 par skor

Bortskänkes: 6 kjolar, 2 klänningar, 5 långärmade tröjor, 1 par byxor

Kvar i min garderob finns nu (träningskläder och underkläder undantaget): 4 par byxor, 6 kjolar, 6 klänningar, 15 linnen/t-shirts, 14 långärmade tröjor/skjortor samt 10 par skor

Jag betvivlar ju själv att jag faktiskt behöver 10 par skor men det kändes som att jag då och då använder alla par jag har så då tyckte jag det var dumt att rensa bort fler än så.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s