Bord och solförmörkelse

Det har inte hänt så mycket här på ett tag vilket väl beror på att det kom en massa annat i vägen. Har inte riktigt haft tid/ork att skriva så mycket men nu är det helg och jag tror jag börjar ha koll på mina två rapporter på jobbet som jag måste skicka i början av nästa vecka så jag kanske kan slappna av snart. Jag resonerar att jag gör mitt bästa och försöker hålla hårt på att inte jobba mer än 8 timmar per dag vilket i och för sig leder till att jag jobbar sjukt koncentrerat hela dagen vilket också skapar en stress som inte är helt lätt att släppa när man går hem. Då är det bra att ha en galen Patrik hemma som får en att tänka på annat ❤

Här hemma bygger vi bord. Hela två stycken faktiskt. Ett är färdigt, det har vi tänkt ska bli ett växtbord som vi ska ha en massa roliga orkidéer och annat på. Materialkostnad var nog bara drygt hundra kronor(för benen) för skivan har jag lyckats byta till mig i Facebook-gruppen ”Bortskänkes/Bytes/Mottages i 08-området”. Sen var det bara att slänga på lite olja så blev det riktigt snyggt! Jag tycker det är en fantastiskt bra idé att byta/skänka bort saker man inte behöver, allt vi kan göra för att minska slit- och släng samhället är bra! Nästa problem som måste lösas är bara att få folk att inse att en samhälle med mindre konsumsionhets och prestationshets är möjligt och skulle vara ett hållbarare samhälle miljömässigt och mänskligt. Jag får jobba lite på det sistnämnda…

 bord växter (1 av 1)

Bord nummer två är det som jag har hållt på med sen i somras, även om det mesta har legat i delar ända fram till nu. Nu börjar det i alla fall likna ett bord, så småningom ska det målas och kaklas. Har en liten utmaning i att mina stora kakelplattor är dubbelt så tjocka som mina mindre mosaikbitar så jag måste fundera ut någon smart lösning på det.

 bord balkong (1 av 1)

Avslutar med att meddela att jag hann gå ut några minuter vid 11-tiden idag och fick se solförmörkelsen. Det såg ut som en månskära som lyste igenom de vit-gråa molnen, riktigt häftigt. Har också under veckan varit ute på kvällen och spanat efter norrsken som man skulle kunna se, men himlen var svart och stjärnklar när vi var ute och spanade.

solförmörkelse (1 av 1)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s