Tänndalen

Är hemma igen efter ett härligt sportlov uppe i Tänndalen. En hel vecka var vi borta vilket jag inte varit sen jag gick i gymnasiet någon gång tror jag. Under veckan hann vi både åka utför i backarna och även en del längd i fina spår. Det var fantastisk åkning med noll liftkö, väldigt lite folk i backarna och jättebra underlag i backarna (blev knappt uppåkt eftersom det var så lite folk). Vädret var också bra, blandat soligt och molnigt och några minusgrader, sista dagen var det dock blåsigt och 5 grader varmt.

tänndalen (1 av 1)-2

tänndalen (1 av 1)

tänndalen (1 av 1)-4

När man var uppe en hel vecka fanns det ju faktiskt tid till att ta det lite lugnt och åka på härliga längdåkingsturer, det fanns massor med preparerade spår och vi försökte välja de som var minst kuperade. Är det något som är farligt är det att stå på ett par längdskidor i spår som lutar mer och mer neråt… det blev en del krascher i djupsnön, speciellt i nerförsbackar som kombinerat lutningen med en skarp sväng 🙂 Det kändes ändå som att jag hade fått in lite teknik sista dagen vi åkte, då körde vi ca 9 km (Jag har förövrigt svårt att förstå att man frivilligt åker 10 gånger så långt på en och samma dag)

tänndalen (1 av 1)-3

tänndalen (1 av 1)-5

En av kvällarna var det fantastiskt månsken och jag är nöjd med att vi lyckades trotsa tröttheten och ta med oss kamera och stativ ut i månskenet, vi fick några bra bilder i alla fall.

tänndalen måne (1 av 1)

tänndalen måne (1 av 1)-2

tänndalen måne (1 av 1)-3

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s