Bröd, öl, falafel och chilifrukter

Vi har i helgen utnyttjat det faktum att vi nu har ett väl fungerande kök igen. Igår användes köket i princip hela dagen, jag bakade bröd, vi gjorde hemlagad falafel, Patrik bryggde öl och vi lagade god middag.

bröd (1 av 1)

När man inte är stressad och har en massa andra saker man borde ta itu med tycker jag det är ganska kul att pyssla i köket, falaflarna blev hur goda som helst, ljusår från de torra kalla bollar man ibland får i färdiga sallader. Vi har i princip kört på detta recept, dock med blötlagda kikärtor istället för kokade eftersom det annars inte går att fritera som vi valde att göra. Vi bytte också ut pistagenötter mot cashewnötter eftersom det var de enda vi fick tag på vilket funkade hur bra som helst.

På stickfronten går det lite segt, jag har snart gjort klart en ärm på min kofta. Jag är lite hård mot mig själv och vill gärna göra klart koftan innan jag börjar på något nytt, vi får väl se om jag lyckas med det…

kofta (1 av 1)

Vi har också plockat in våra sista chili- och paprikaplantor från balkongen och hoppas nu att frukterna ska mogna när de får lite värme!

chlilplantor (1 av 1)

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s