Mera Äventyr!

Jag tror att ni som brukar läsa vad jag skriver här har förstått att jag förutom att sticka/virka/pärla också tycker om att vara ute i naturen. Det har jag alltid gjort, på fritids tyckte jag det var jättetråkigt när alla ville gå in och leka – jag ville vara kvar ute! Och varje gång det blir riktig vinter och börjar snöa så blir jag överlycklig – det har jag alltid blivit och det tror jag att jag kommer att fortsätta bli 🙂

Jag har därför blivit inspirerad av bloggen ”52 adventures” som går ut på (eller ja, jag är några år efter det att det var som mest äventyr på den bloggen) att hon som skriver lovade att under ett år ge sig ut på ett äventyr i naturen varje helg, dvs 52 stycken. Nu låter ju äventyr som något jättehäftigt, men jag tror kontentan var att komma ut i naturen, man behöver inte göra det så komplicerat…

Det här med att ge sig ut varje helg skulle vi ju aldrig klara av (och inte  heller vilja) så jag har därför tagit ner det på en mer realistisk nivå på minst ett äventyr i månaden och tänker att det borde man ju klara av (och jag tror att Patrik är med mig, även om det är jag som är mest engagerad…  )

På senare år, ja i princip kring vi åkte till Nya Zeeland, har jag mer och mer insett att det gäller att våga göra saker och att ta tag i saker istället för att bara gå och fundera och tänka att man vill göra något. Nya Zeeland-resan krävde en del planering,en del pengar och det är ju inte helt komplikationsfritt att bara vara borta 5 veckor från jobbet nån annan gång än under sommaren – men det gick och vi kommer aldrig någonsin ångra att vi åkte till Nya Zeeland.

Så, fram till sommaren väntar förhoppningsvis följande äventyr:

 • 3 dagar uppe i Åre, förhoppningsvis med en hundspannstur någon av dagarna
 • Sova i Sala Silvergruvas gruvsvit – kanske inte så mycket naturupplevelse men utan tvekan ett äventyr…
 • Ev en helg upp till Dalarna med långfärdsskridskor (har vi aldrig testat förut) + skidåkning i Romme
 • Ett 3 veckor långt Japan-äventyr!
 • Spana efter och fota björnar från gömsle i Hälsingland
 • Tälttur ut i skärgården eller någonstans längs Sörmlandsleden eller Roslagsleden kanske?
 • Kortare vandring i Höga kusten?
 • Seglingshelg i början av sommaren?
 • Och under sommarsemestern fjällvandring i Sveriges riktiga vildmark Sarek

Det blev ju en riktigt lång lista, vi får väl se hur många vi lyckas pricka av, jag hoppas det blir alla 🙂 Och säg till om ni vill följa med på något!

dag 3 bild 2

Annons

2 reaktioner till “Mera Äventyr!

 1. Oj, vad mycket fantastiskt ni har framför er! Det låter som en jättebra idé att ta sig ut på ett äventyr en gång i månaden, fler borde göra det (jag själv inkluderad)
  .

  1. Ja, naturäventyr gillar vi också! Helgen i Romme och seglingshelg är vi väldigt gärna med på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s