Brödbak och soffhissning

Är nu tillbaka i vardagen, om än en ny sådan, och det känns ganska skönt tycker jag. Men det är ju ändå alltid skönt med helg!

Jag har kommit fram till att jag kan halvera min restid till jobbet genom att plocka fram cykeln, så nu har jag varit sjukt duktig och inhandlat och satt på vinterdäck på båda däcken. Så nu är det bara att plocka fram Umeå-takter, är det varmare än typ -17 är det bara att cykla… 🙂

Vi har också bakat bröd, vi ligger nog några år efter men har nu äntligen lyckats få till bra bröd bakat på surdeg. Det är ju egentligen väldigt enkelt om man bara kommer ihåg att förbereda kvällen innan man ska baka, sen är det bara att hälla ner alla ingredienser i hushålls-maskinen och sen låta den arbeta 5-10 min. Sen kan man göra andra saker i några timmar innan brödet ska gräddas, det är bara att sätta ett alarm på mobilen så man inte glömmer bort att man håller på att baka.

bröd-1

 

 

 

 

 

 

Idag har vi tagit en vända ut till landet och hjälpt till att hissa ner en gammal soffa och sedan hissa upp 2 nya soffor, det gick över förväntan!

Först ner med gamla sofforna som stått till tjänst i hela 38(!) år:

gammal soffa-1

 

 

 

 

 

 

 

 

…och sen upp med de nya sofforna:

ny soffa-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Och till slut lite coola bilder från förra veckan

snö-1

 

 

 

 

 

iskristaller i luften-1

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s