Island del 2

I förra inlägget om sommarsemestern på Island hann jag bara berätta om Reykjavik och vår vandring på Laugavergur. Efter denna vandring hyrde vi en bil och åkte väg 1 södureut/österut från Reykjavik, man åkte stundtals över vad som kändes som oändliga lavafält (säkert 4-5 mil) där vägarna gick spikrakt fram.

Island del2-1

 

 

 

 

 

 

 

Landskapet blev häftigare och häftigare ju längre bort vi kom, det blev fler och fler glaciärer som syntes i fjärran. Till slut kom vi fram till vårat ”guest-house” där vi skulle bo i Skalafell – jättetrevligt ställe som serverade hemlagad middag till alla gäster (ca 5 sällskap) och som låg precis i närheten av en del av Vatnajökull.

Island del2-1-2

 

 

 

 

 

 

Under nästa dag tog vi på förmiddagen en vandring upp till Vatnajökull för att sen åka iväg till glaciärsjön ”Jökulsarlon” där vi åkte på en båttur på sjön bland en massa stora isberg som hade brutit sig loss från glaciärkanten och var på väg ut i havet. Återigen hade vi tur med vädergudarna som gav oss strålande sol hela dagen (trots att meteorologerna sa att det skulle regna).

 

Island del2-1-3

Vattnajökull!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi försökte också hoppa samtidigt (med självutlösare på kameran) men resultatet blev lite sådär…

Island del2-1-4

 

 

 

 

 

 

Island del2-1-5

 

 

 

 

 

 

Island del2-1-7

 

 

 

 

 

 

Island del2-1-6

 

 

 

 

 

 

Vi började sendan vår resa tillbaka till Reykjavik men stannade till vid vattenfallet Svartifoss innan vi kom fram till Vik där vi bodde i en container!

Island del2-1-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Island del2-1-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Island del2-1-10

 

 

 

 

 

 

Från Vik var det Reykjavik som gällde och vår sista dag på Island spenderade vi med en dagsutflykt på Islandshästar. Med tanke på att ingen av oss någon gång har ridit eller ens knappt suttit på en häst så gick det riktigt bra. Jag fick till en början en lite långsam häst som ville ligga sist (5-10 meter efter näst sista hästen) vilket var lite jobbigt. Det som också var jobbigt var när hästarna började tölta, det kändes som att alla inälvor bytte plats och det var typ svårt att andas. Men skam den som ger sig, efter lunch fick jag en annan häst som var snabbare och snällare och jag kom på hur man skulle hantera töltandet så då var det riktigt roligt. Heldagsutflykt på häst kändes dock i rygg- och magmusklerna och morgonen efter var det svårt att resa sig ur sängen…

Island del2-1-11

 

 

 

 

 

 

 

Island del2-1-12

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s