Stickat, virkat och krokat!

Vintern biter sig fast och våren känns långt borta. Det enda positiva med det är väl att det fortfarande finns behov av stickade vantar, mössor och filtar 🙂 Jag har slutfört handledsvärmarna som jag började sticka uppe på Blåhammaren.

20130313_133026

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har också fäst alla trådar på min filt vilket betyder att den officiellt är klar! Den är virkad med virknål 4,5 och garn Järbo Fuga. Mönstret är väldigt enkelt och bygger på principen: *8 st, 3 st i samma maska, 8 st, hoppa över en maska, 1 st, hoppa över  en maska* sedan är det bara att upprepa detta många många gånger…. Längst ut på varje varv får man hoppa över en maska när man vänder för att filten inte ska bli större och större för varje varv. Slutligt mått blev ca 150 x 110 cm.

färdig filt (1 av 1)

 

 

 

 

 

 

Jag har också lärt mig en ny teknik, nämligen att kroka. Det är som att virka men man lämnar maskorna på virknålen istället för att dra igenom så att man alltid bara har en maska på virknålen och sedan virkar man ihop maskorna 2 och 2 när man vänder arbetet. Jag har lyckats kroka en börs vilket ju var ett lagom stort första projekt. Det ska tydligen gå att kroka någonting runt (typ en mössa) men hur man gör det vet jag inte ännu, tror man måste ha en virknål med krok i båda ändar för att det ska fungera. Jag ska ta och blöta den och försöka sträcka ut den så att den blir lite mer fyrkantig…

börs (1 av 2)

börs (1 av 1)-2

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s