Vårvinter

Veckan som gått har jag mer och mer insett att nu börjar det så sakteliga finnas hopp om våren, det är ljust längre och längre, solen har lyst även om temperaturen visat några grader lite… För att hjälpa våren på traven invigde jag min egensydda kjol och var väldigt färgglad som omväxling mot vinterns svarta, gråa och blåa toner (Varför är det så? Varför har man inte färgglada färger på vintern också, det är ju då man behöver bli lite uppiggad…)

kjol (1 av 1)

 

 

 

 

 

 

 

 

På promenad igår fångade jag också årets första blommor på bild

snödroppar (1 av 1)

 

 

 

 

 

 

 

När man har kommit hem från en resa man sett fram emot länge vill man genast ge sig av på nästa äventyr (vilket väl är det enda dåliga med att åka ut och resa…) Jag och Patrik begav oss därför till Vildmarksmässan i Älvsjö igår morse för att samla inspiration till Islandsresan i sommar. Slutresultatet blev bokade flygbiljetter 6-18 juli, planering att vandra Landmannalaugur-Thorsmörk och bo i tält (eftersom alla platser i stugorna längs med vandringen redan är slut…) samt en dag med glaciärvandring och båttur på en glaciärsjö vid Vattnajökull 🙂 Dessutom har vi några dagar i Reykjavik, det blev 2 dagar mer än planerat pga tider/priser på flygresor så då hinner vi nog med ytterligare nåt spännande äventyr, rida islandshäst kanske?

Försmak på natur vid vandringen kommer här, taget från förra gången vi var på Island 2010, denna gång blir det dock 4 dagar i Landmannalaugur istället för 4 timmar 🙂

Landmannalaugur (1 av 1)-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landmannalaugur (1 av 1)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s