Framme på Sydön

Igår kom vi till Sydön efter att ha åkt färjan från Wellington till Picton. I Wellington sov vi 2 nätter och turistade en dag, vi åkte turistattraktionen den lilla röda bergbanan upp till en botanisk trädgård.

 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Wellington var en trevligare stad än Auckland. Det dåliga vädret är Wellington tydligen känt för, vi hade okej väder dock kallt (inte relativt till Sverigem jag vet…) ca 15 grader och blåsigt. Så det var skönt att komma till Sydön och Nelson som är känt för sitt fina väder. På vägen mellan Picton och Nelson som vi bor i (Trevligaste staden på Nya Zeeland hittills) stannade vi och åkte ”The Skywire”, i princip en skidlift utan bromsar man åker neråt med…

 

 

Det gick fort och var högt upp, dvs det var skitkul! Enda negativa var att jag åkte rakt på en geting som stack mig två gånger på handen, första gången nånsin jag har blivit stucken av en geting tror jag.

Idag har vi paddlat i nationalparken Abel Tasman och sett sälar på ön Tonga och även en pingivn 🙂 Innan lunch paddlade vi och efter lunch gick vi med samma guide som hade paddlingen längs en vandringsled 7 km längs kusten och fick veta en massa spännande saker om alla växter i regnskogen. Den guide vi hade levde förresten upp till alla våra fördomar om vildmarksguider i Nya Zeeland/Australien – han var sjukt solbränd med blekt hår, gick barfota alla 7 km genom skogen(med egentäljd vandringsstav), åt upp skalet från en cikada (ej levande), hoppade ner i en bäck och tog ett dopp samt tog fram en liten ihopfällbar såg och sågade ner ett träd (ca 5 m högt) som tydligen skulle tas ner (det var ej inhemskt, dvs klassades som ogräs…).

 

 

Imorgon ger vi oss av söderut mot bergen och glaciärerna kring Mt Cook.

Annons
Kategorier Okategoriserade

En reaktion till “Framme på Sydön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s