Wanaka

Det senaste dygnet har vi varit i den lilla staden Wanaka på södra delen av Sydön. Klimatet här känns betydligt varmare och torrare än längre norrut på västkusten. Staden ligger precis vid en sjö omgiven av höga berg

Vi kom hit  igår och då åt vi en god lunch innan vi åkte 2 mil bort för att flyga ut från ett berg – paragliding. Jag var nervös innan men det var inte alls läskigt, man svävade över det fantastiskt vackra landskapet med berg, vattenfall och får. Bilder/film från detta får dock komma vid ett senare tillfälle.

Idag åkte vi in i Mt Aspiring nationalpark, en resa på ca 5 mil varav de tre sista på grusväg över färistar. Vi gick en vandring på ca 4 h, Rob Roy Valley track, in i en dalgång. Vädret var perfekt, strålande sol och drygt 20 grader. Vandringsleden gick först över stora öppna slätter och sedan längs med en glaciärflod i sagan om ringen-lik skog. Efter 2 h uppförsbacke kom vi fram till slutet på leden där det var fantastiskt vacker utsikt mot en stor glaciär med höga berg och massa vattenfall. Vackraste platsen hittills i Nya Zeeland tycker jag.

 

 

 

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s