Tongariro Alpine Crossing

Imorse gick vi upp tidigt för att åka med bussen från våran lodge som gick kl 07.00 till starten för Tongariro Alpine Crossing.

De första 2 timmarna kändes det som att vara på vandring i Jämtland, samma runda berg och samma låga buskar. Efter ett tag började det gå brant uppför och landskapet blev mer stenigt.


Vägen fortsatte uppåt och uppåt och uppåt och vi fascinerades av i vilka kläder och skor som folk valde att gå upp på en vulkan med, kan tänka mig att de både frös och fick skavsår. Vi var däremot rustade med fjällräven kläder från topp till tå 🙂 På väg upp till toppen öppnade sig landskapet och en häftig vulkankrater visade sig. Sedan kom vi även till de välkända (och välfotograferade) Emerald lakes . Fantastiskt vackert!

 

Efter det bar färden nedåt längd serpentinvägar. Vi passerade sista stugan på leden och fortsatte sedan där de sista 3-4 km gick igenom vacker skog.

Vi kom till parkeringsplatsen med 10 minuters marginal till när vår buss skulle gå tillbaka till hotellet, perfekt!

Sammanfattningsvis kan sägas att Tongariro Alpine crossing var väl värd att vandra.

Under gårdagen tog vi oss från Waitomo caves hit till Tongariro National Park och på vägen åkte vi förbi massor med vackra saker, vattenfall, en gammal fd grotta, vi gick en entimmesvandring genom vacker skog samt kollade in Kiwi-fåglar i en djurpark. Kiwi-fåglar är numera Patriks nya favoritfåglar. Bilder från detta får dock komma en annan dag.

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s