Gröna kullar, vulkaner och grottor!

De senaste dagarna har vi hunnit göra massor med roliga saker. Nya Zeeland blir bara bättre och bättre 🙂 I förrgår åkte vi från Hanilton där vi sov på ett ganska tråkigt vandrarhem till Rotorua via inspelningsplatsen för Hobsala i Sagan om ringen. Fantastiskt fint landskap med gröna kullar överallt, det var också kul att gå runt bland alla ”hobhålor”. Tyvärr har jag skrivit under ett avtal om att jag inte får visa bilderna vi tog där för någon, så det blir svårt att lägga upp dem här. Jag föredrar att inte bli stämd av ett filmbolag….

Vi tog oss sen till Rotorua som faktiskt var en väldigt udda stad. Vi tog en promenad genom vad som såg ut som helt vanlig svensk park med massor med gräsmattor och stora träd, men med skillnaden att det här och där var hål i marken som det ångade från eller små bubblande lergropar.

I ett område i stan vi gick igenom ångade det från varje trädgård och ut ur gatbrunnarna. Vi åkte sen 3 mil från Rotorua  till ett geotermiskt område med stora bubblande lerpölar/sjöar. Helt ofattbara färger!

Igår åkte vi ut till vulkanön White Island, och det var verkligen en aktiv vulkanö. Det bubblade och ångade på en helt annan nivå än i Rotorua, när vi gick iland (efter en båtresa på 1,5 h över ett gungit hav där minst 5 personer spydde, jag klarade mig dock – åksjukepiller är bra att ha) fick vi gasmasker.

 

Idag har vi gjort det häftigaste hitills, varit på en guidad fyratimmarstur ner till Waitomo-grottorna. Det började med att man fick repellera ner sig själv genom en 100 m djup ravin fritt hängandes i luften. Det var fantastiskt vackert i ravinen. Efter det bar det av uppåt längs ravinen och sen in i grottan, jag har aldrig sett lysmaskar (tror det heter så på svenska…) förut, men det var som att titta på stjärnhimmelen en mörk kväll. Vi klättrade också upp för en typ 30 m hög stege, den andra halvan var ganska jobbig för händer och armar.

 

 

Imorgon tar vi en lugn dag innan vi på onsdag har tänkt oss gå Tongariro Alpine crossing.

 

 

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s