Oktoberhelg

Jag hade tänkt att lägga upp nån bild på mig från forsränningen förra helgen, men bilderna kom aldrig med hem från jobbdatorn så det får bli en annan gång. Tänker bjuda på en massa bilder ändå 🙂

I fredags var jag och Patrik bjudna på middag tillsammans med ett gäng andra från Patriks jobb, vi åt avsmakningsmeny på Gondolen. Det var väligt fint, men kanske lite väl fint för mig eftersom jag inte är tillräcklig finsmakare för att uppskatta löjrom, anklever eller pilgrimsmussla. Jag är inte heller en så stor vindrickare att jag uppskattar 7 sorters  vin (det var helt sjuka mängder vin vi fick), men vi hade trevligt ändå.

Igår bar det ut till landet för att än en gång fylla svampkorgarna och den här gången blev de fulla av trattkantareller, vi hittade ett ställe där det fanns riktigt stora trattkantareller var man än tittade. På väg tillbaka till bilden följde vi en grusväg och kom ut i liten glänta som var fantasstiskt idyllisk:

Väl tillbaka var det bara att rensa svamp. Jag hittade en svamp som hade en liten liten svamp på foten

Imorse plockade vi också Lobo-äpplen som i år var väligt stora och fina. Det gäller bara nu att inte glömma bort att äta upp dem (kan bli lite svårt eftersom jag har dem på balkongen)

På väg hem från landet stannade vi och spenderade pengar på det mest tråkiga man kan lägga pengar på – vi köpte en dammsugare. Det var i och för sig nödvändigt eftersom jag har använt hörselskydd senaste gångerna jag har använt vår gamla dammsugare (inköpt för ca 400 kr när vi flyttade till Umeå 2004). Dammsugaren är redan använd och hela lägenheten är nystädad 🙂

Avslutningsvis lite färgstarka bilder på blommor som fortfarande blommade på landet.

Annons

2 reaktioner till “Oktoberhelg

  1. Vilka fantastiska bilder! Jag visade dem för min kollega och hon sa att du kunde ha med den sista bilden (på solöga) i en fototävling 🙂

  2. Åsa,
    jag tycker du ska skicka in din bild på tvillingsvamparna till DN:s namn och nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s