Pärlor!

Jag har återupptäckt alla mina pärlor och att man kan göra fina saker av dem. Under jul- och nyårsdagarna har jag testat flera nya tekniker och tycker jag har lyckats rätt så bra.  jag fick en bok och pärldjur i julklapp eller perledyr eftersom boken är på danska, och har lyckats pillra ihop två stycken:

Det kanske krävs en förklaring till vad de ska föreställa…. till vänster en insekt av något slag och till höger en färgglad uggla….

Jag har gjort ett halsband innehållandes ca 1900 pärlor. Halsbandet är gjort i tekniken Herringbone spiral och här kan ses hur man gör.

 

 

Håller också på med ett armband som inte riktigt är avslutat ännu, det har jag gjort i en annan rolig teknik, african helix stich, om man vill veta hur man göra är det bara att söka på african helix stitch på Youtube.

 

Man kan också göra jättefina halsband genom att virka med pärlor, dvs kombinera virkning med pärlning, känns som att det borde passa mig, jag har försökt men det har bara resulterat i att jag blivit så arg att jag gett upp för att tråden bara trasslar sig och det är svårt att se vilken pärla som ligger näst på tur att virkas, nån gång ska jag dock lyckas har jag bestämt…

Annons

3 reaktioner till “Pärlor!

  1. Vilka jättesöta perledyr!! Och ditt halsband har jag ju sett i verkligheten och det var urhäftigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s