Skapat från lera

Jag har nu varit på keramik-drop-in några kvällar under vintern/våren och fått pröva på ett nytt hantverk och skapa något med händerna. Det är jättekul även om resultatet hittills kanske inte är något jag är helt nöjd med, det krävs en del träning på alla olika delmoment innan jag lyckas få till en skål/djuptallrik som är tillräckligt stor, symmetrisk och får en bra glasyr. Resultatet hittills är av variende kvalitet:

Jag har snart stickat klart en kofta som ju behöver knappar och då vore det ju himla kul att kunna göra även knapparna själv! För två veckor sen provgjorde jag några knappar som sen har blivit brända (men inte målade eller glaserade) och jag tror det kan bli bra. Har tyvärr bara en väldigt dålig bild på provknapparna:

En uppdatering med de färdiga målade och lackerade knapparna kommer om någon/några veckor när de är klara.

Det är kul att inspireras av andra som också är där, förra veckan var det en som försökte att göra en Melitta-tratt för att brygga kaffe med – det kanske man ska försöka sig på 🙂 Det är ju bara fantasin som sätter gränsen för vad man kan göra.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s