Odlingssäsongen snart i full gång

Nu är våren nära och tiden med små plantor i diverse olika små krukor överallt här hemma både inne och ute på balkongen närmar sig. Igår planterade jag om ett gäng chili- och aubergineplantor från såbrättet till små krukor i form av avklippta mjölkpaket som jag kommit ihåg att spara på sedan i januari. Funkar hur bra som helst som krukor så slipper man köpa en massa små engångsplastkrukor.

Vi har även försökt oss på att odla lök från frö istället för från sättlök, men de senaste två veckorna har löken sett ut såhär:

och jag hyser inget stort hopp om att den kommer att ta sig och överleva. Jag vet inte riktigt vad problemet är, kanske har det varit för fuktigt och för varmt? Så igår tog jag det säkra före det osäkra och beställde sättlök också… vi vill ju inte riskera att bli utan lök!

Det börjar snart vara dags att även så tomatfrön och om några veckor/någon månad även kål, gurka och squash. Det gäller dock att inte vara för ivrig för då om man så får tidigt finns risken att tex squashen tar över hela lägenheten/balkongen innan man kan plantera ut den i jorden…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s