Snooza med mig

Jag tror att tid och vårt förhållande till tid är nyckeln till att hitta det hållbara samhället. Ett långsammare samhälle skulle vara hållbarare både ur ett socialt och ett ekologiskt perspektiv. Vi kan göra saker på ett sätt som inte skadar miljön men det tar längre tid. Det är för de allra flesta fullt möjligt att cykla istället för att åka bil och fullt möjligt att ta tåget på semesterresan istället för flyget men det tar betydligt längre tid. Men om vi friger mer tid genom att jobba mindre och tjäna mindre pengar så bör vi också ha relativt sett mer tid att tillgå vilket möjliggör en hållbarare livsstil.

På temat att ta cykeln istället för bilen kan jag tipsa om avsnitt 5 av podden ”Framtidsutsikter” där det visar sig att en velomobil enkelt kan ta dig från norra Norrland till Norrköping och tillbaka om du bara är inställd på att det tar längre tid än att ta bilen.

Också på temat tid och långsamhet avslutar jag med några briljanta textrader av Annika Norlin på senaste Säkert-skivan, ur låten ”Snooza”

Fem minuter till
snooza med mig,
Snooza med mig
Trots vad du säger är jag ganska säker på att ditt jobb kommer överleva utan dig
fem minuter till.

Tänk på alla andra
Alla som vill att du ska snooza
Nån måste va först
Nån måste gå i bräschen mot det här samhället
som kräver att man ska va så satans effektiv
Vi får skitliv
Tänk på oss
Tänk på mig

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s