Bivaxduk (Bee’s wrap) istället för plastfolie

För några veckor sedan läste jag att man kan kunde använda tunna tygbitar impregnerade med bivax istället för plastfolie för att skydda saker i mot uttorkning i kylen till exempel.

Eftersom jag hade både ett gammalt lakan som blivit så slitet att det på vissa ställen gått sönder och bivax hemma var jag helt enkelt tvungen att prova. Jag klippte helt enkelt till bitar av det gamla lakanet, la på en plåt med bakplåtspapper och spred ut små bivaxklumpar på lakanet. Sedan åkte det in i ugnen på ca 75-80 grader tills dess att bivaxet smält, då tog jag snabbt ut det ur ugnen och hängde det på tork innan bivaxet hunnit stelna igen.

Bivaxdukarna kan sedan användas för att ta med sig mackor i en matsäck eller för att täcka över något som ska förvaras i kylen.

img_1215_01

img_1217_01

Egentligen använder jag väldigt lite plastfolie så mitt användningsområde för dessa bivaxdukar är helt enkelt inte så stort. Men jag gillar idén och tycker att det var värt att pröva, det övar upp förmågan att se allting som resurser och att se att det finns alternativa sätt att göra saker på. Ett gammalt lakan är helt plötligt inte en uttömd resurs utan kan användas till fler saker innan det lämnar hemmet.

Annons
Kategorier DIY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s