Hamra nationalpark

För en dryg vecka sedan var vi på dagsvandring i Hamra nationalpark. Det rådde dock viss förvirring om var vi faktiskt befann oss… Eftersom vi körde genom Sveg på vår väg till Hamra hade man kunnat gissa att vi var i Härjedalen men så var inte fallet. Kartboken sa att vi var i Dalarna men på skyltar stod att vi var i Ljusdals kommun vilket ju borde betyda landskapet Hälsningland! Vi insåg att landskapsgränser, kommungränser och länsgränser inte följde varandra och Hamra ligger således i landskapet Dalarna, tillhör Ljusdals kommun och Gävleborgs län.

Vi gick två stycken ca 3 km långa vandringsleder, en genom urskog och en över myrar. Det mest slående med Hamra nationalpark tycker jag var tystnaden, det var så tyst att det nästan ringde och ekade i huvudet. Tänk om man kunde teleportera sig hit en timme om dagen för att få njuta av skogen och tystnaden, det skulle inte vara helt fel.

Fin natur var det också med skog med massor av skägglav och stora vida myrar som vandringsleden gick runt och över.

img_0497_01

img_0509_01

img_0525_01

img_0529_01

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s