Kvalitet från förr

Fortsätter semestern med att spendera några dagar uppe i Höga kusten där jag plockat blåbär, paddlat kajak, spelat TP, letat efter hjortron, försökt mig på att ta upp och filtrera blålera för att i slutändan kunna göra mig en egentillverkad skål.

Jag har också letat i gömmorna och hittat farmors och farfars gammla symaskin av märket Pfaff 332 som vi tror är daterad till 1959. Jag är sjukt imponerad av den robusta konstruktionen och vilken kvalitet som saker (i alla fall en del) hade förr. Jag har provsytt och maskinen fungerar även om den nog skulle må bra av att smörjas lite 🙂 Jag har hittat ett fint gammalt tyg här uppe som jag ska ge mig på att förvandla till ett nytt överkast till min säng här uppe.

IMG_0168

Jag har också bakat och då använt den smått antika men väldigt väl fungerade mekaniska köksvågen. Det är på något sätt fascinerande med mekaniska konstruktioner, denna våg kan mäta på tiondels gram. Det är som en påminnelse av att det faktiskt finns andra sätt att göra saker på, att samhället faktiskt funkade ganska bra med en, jämfört med dagens nivå, lägre standard. Det är kanske snabbare med en våg som man bara trycker på en knapp och då vet vad saker väger men jag är övertygad om att denna mekaniska våg kommer att fungera långt efter att min elektriska våg hemma har slutat att fungera. Och den klarar sig utan batterier.

IMG_0169

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s