Bin är bra!

Under påsken plockade jag en del vass (och kan intyga att vass är just vasst…) för att bygga ett bi/insekts-hotell som jag planerar att på något sätt få upp på odlingslotten. Man tar helt enkelt vass och klipper i lagom långa bitar och stoppar ner i en burk av något slag som man sen hänger upp horisontellt så kan bin krypa in i håligheterna.

IMG_8454

IMG_8455

En annan sak som också är kopplad till just bin är att jag har provat att göra egen hudsalva (som innehåller bivax), jag tycker att den blev bra och måste snart göra mer! Receptet var väldigt enkelt och innehåller olivolja, kokosolja, bivax och vatten. Jag följde detta recept (fattade aldrig vad hydrolat var men vanligt kranvatten funkade bra det också).

Avslutningsvis, ta hand om våra bin, vi behöver dem mer än vad de behöver oss!

whenwego

(Bild lånad härifrån)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s