Tyresta nationalpark

Idag hände det, vi tog oss äntligen iväg till den nationalpark som ligger närmast där vi bor (och som vi trots det inte varit i någon gång)! Och vi upptäckte att denna årstid passar sig utmärkt för vandring den också, något kallt var det men det berodde mest på att vi borde tagit med oss varmare vantar… Vädret är som vanligt inte helt pålitligt, när vi klev ut genom porten och gick till tunnelbanan var det sol och riktigt varmt vilket sedan på pendeltåget ut mot Handen förbyttes till dimma och väl framme i Tyresta så låg rimfrosten vacker på alla träd och det kändes mer som vinter än vår.

Vi hade kollat snabbt på en karta igårkväll och uppskattade att den runda vi tänkt gå var ca 10 km. Vi hade fel, den visade sig vara 16 km så vi kom tillbaka till busshållplatsen med ca en halvtimmes marginal innan mörkret föll.

Både naturen och vädret var varierande, vi gick på breda gångvägar, små stigar, spångar över myrar, klipphällar, djup skog och ung skog (som vuxit upp efter branden för ca 15 år sedan) i både solsken och vårväder och tät råkall dimma.

IMG_8081

IMG_8077

IMG_8173

IMG_8130

IMG_8098

IMG_8137

IMG_8199

IMG_8246

Helt klart en väldigt bra dag och helt klart att det blir fler turer i Tyresta. När det gäller nationalparker så har vi nu klarat av 7 st, Sarek, Stora sjöfallet, Abisko, Skuleskogen, Tresticklan, Tiveden och Tyresta. Det betyder att det finns hela 22 nationalparker kvar att upptäcka 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s