Mamelucker – det bortglömda plagget!

Veckan som gick så var vi uppe i Duved/Åre och åkte skidor och precis innan vi åkte upp så blev jag klar med mina stickade mamelucker. Jag har länge saknat ett plagg att ha under min yttre skalbyxor(som inte är fodrade) som värmer och eftersom det alltid är låren/rumpan som blir kalla så är ju helt enkelt mamelucker det plagg som jag har saknat. Jag hittade ett mönster från Drops på thights som jag använde men inte stickade hela benen på. Jag har stickat med dubbelt garn, det gråa är Drops baby merino och det blåa är drops alpacka, storlek på stickor nr 4 och antal maskor jag började med = 154.

Jag är nöjd med resultatet, dock kan jag efter några dagars användning konstatera att jag borde gjort midjan/resåren mindre. Men, jag stickade in hål med jämna mellanrum på typ varv fyra för att kunna sätta in ett snöre eller resår så att man kan knyta i midjan vilket jag nu känner var en väldigt bra idé. Om jag kompletterar med ett resårband så kommer det nog bli perfekt.

Huruvida de var snygga eller inte låter jag er avgöra, de var i alla fall sjukt praktiska och eftersom jag inte tycker att livet går ut på att vara snygg så rekommenderar jag alla att skaffa mamelucker!

IMG_7944

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s