Vandringstur på 24 timmar

I helgen kom vi äntligen iväg på en vandrigstur på Sörmlandsleden. Hade planer på att sticka iväg på valborgshelgen men då var det regnigt och under Kristi himmelfärdshelgen befann sig Patriks kängor på reparation (vilket var behövlig efter 5 års vandringar på diverse olika platser 🙂 ). Men i lördags vid lunchtid satte vi oss på pendeltåget söderut till Järna. Väl framme uppdagades att vi borde ha kollat upp hur vi hittade från stationen till startpunkten på leden… som tur är kunde vi googla upp koordinater för startpunkten och mata in i gps:en. Efter det gick det mycket bättre. Vi gick etapp 11 och etapp 12.1 från Järna station till Mölnbo station och hittade en jättefin tältplats några hundra meter efter etapp 11 tog slut, vid en liten tjärn (som nu var full med grodyngel) där vi satt i solen och  lagade middag.

Vi frågade oss själva båda två varför vi inte gjort detta tidigare. Väldigt lätt-tillgängligt, fantastiskt vacker natur och väldigt avslappnande att på en vanlig helg få vakna i tältet och äta frukost på solbelysta klippor och lyssna på många många fåglar. Man kan väl säga att vi plötsligt insåg att man inte behöver åka 100 (eller 1000) mil för att få uppleva naturen. Det räcker med att ta pendeltåget.

IMG_5470

IMG_5479

IMG_5489

IMG_5500

IMG_5533

IMG_5551

IMG_5554

IMG_5559

IMG_5566

IMG_5578

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s