Hundspann

Helgen som var åkte vi till skogarna utanför Lycksele för att prova att köra hundspann. Eftersom SJ alltid bara får en massa skit när tågen inte går tänkte jag nu framföra att det var sjukt smidigt att åka tåg, det var ganska skönt att hoppa på tåget fredag eftermiddag och sen sitta och lyssna på musik och filosofera lite så kom vi fram till Umeå ca 6,5 h senare. Vi sov i Umeå och plockade sedan upp en hyrbil på lördag morgon och tog oss vidare mot Lycksele. Väl framme så fick vi vara med när hundarna selades och sattes på plats framför slädarna, när de två sista hundarna kom ut blev alla hundar tokiga och ylade och drog i slädarna. Jag och Patrik turades om att köra en släde själv och åka med guiden på den andra släden, det var ganska lätt att köra även om det var vissa svåra partier över gupp och genom skog (jag ramlade bara två gånger…) Vi var ute hela dagen (ca 11-16) och lagade mat i skogen över öppen eld och efter lunch så kom solen fram och det var jättevackert ljus i solnedgången. Kvällen spenderades på vandrarhem i Lycksele och på söndag morgon åkte vi tillbaka mot Umeå, då var det riktigt härlig vinter, -20°C!

hundar (1 av 1)

hundar (1 av 1)-3

hundar (1 av 1)-5

hundar (1 av 1)-4

hundar (1 av 1)-2

I Umeå var vi ju tvungna att kolla in gamla kvarter och att vår lägenhet fanns kvar, därav en tur till Carlshem, promenad till Ålidhem och sen en till promenad kring universitet. Allt var sig likt och jag kunde konstatera att efterföljande studenter sköter sig, Energitekniks lycktstople var uppmonterad framför kårhuset och Teknisk Fysiks F:s såg oranget och fint ut 🙂 Inne i stan har det dock hänt grejer med fler nya stora hus som inte fanns när vi bodde i Umeå. Summerat en riktigt trevlig helg som jag gärna gör om någon gång!

umeå (1 av 1)

umeå (1 av 1)-2

umeå (1 av 1)-3

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s