Färdigstickad kofta!

Nu är äntligen den senaste stickade koftan fotad och klar. Koftan är stickad efter mönstret Daffodil som finns på ravelry.com. Jag har använt stickor storlek 3,0 mm och garnet Indiecita alpackaull (gråa, ca 5×50 gram tror jag) och Drops Alpacka (vitt, max ett nystan).

gråvit kofta (1 av 1)

gråvit kofta (1 av 1)-2

Jag är ganska nöjd på med koftan, storleken blev perfekt och den sitter bra. Är dock lite osäker på vad jag tycker om att bara ha några knappar högst upp och inte hela vägen ner. Jag får prova, och vill jag är det ju bara att sticka om fållen och sy dit fler knappar. Garnet är mjukt men kanske lite lite stickigt att ha direkt mot huden, får väl utvärdera det också när jag använder den.

 

Annons

8 reaktioner till “Färdigstickad kofta!

    1. Tack!Ärmarna är stickade som ”vanligt” på rundsticka storlek 3 mm med minskningar då och då. Om du menar det grå-vit randiga så är det enklast möjliga, bara 2 varv av varje färg och hela tiden räta maskor. (Eftersom den är stickad fram och tillbaka så blir det ju strukturen på rätsidan vartannat varv rätt och vartannat varv avigt)

  1. Hej . Koftan är jättefin och jag tittade på mönstret. Tycker det är svårt att förstå hur mycket garn som går åt. Hur många nystan gick det åt för dig?
    Hälsningar
    Lena

    1. Tack! Jag är lite osäker på exakt hur mycket som gick åt men drygt 5 nystan grått (250-300 g ?) och knappt ett nystan vitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s