Hej då 2014 och Hej 2015!

Ja, hur sammanfattar man egentligen ett helt år? En hel massa saker har ju hänt under 2014 även om det känns som att året gått ganska fort. 2014 var bland annat året då jag formellt haft 3 olika arbetsgivare, kanske lite väl många och nu 2015 planerar jag att hålla mig till en…

Året bjöd på äventyr under mark då vi i februari övernattade nere i Sala Silvergruva, en upplevelse vi aldrig kommer glömma.

gruva (1 av 1)-4

Äventyren fortsatte med Japanresa i april då höjdpunkten nog var ön Yakushima och att få se vilda apor i naturen. Även Tokyo, onsen-bad och pilgrimsleden Kumano Kodo har etsat sig fast i minnet.

wpid-img_9936.jpg

IMG_2087

IMG_1854

Sedan blev det midsommar, som nog får gå till historien som min kallaste midsommar någonsin…

midsommar temp (1 av 1)

Vädret på semestern kompenserade dock det kalla midsommarvädret då vi först i Lofoten hade 28 grader och sol och fick se fantastiska vyer

lofoten reinebringen (1 av 1)

IMG_2824

Att dra norrut var ett säkert kort och även vår vecka på vandring i Sveriges riktiga vildmark Sarek bjöd på riktigt varmt väder och regnkläderna behövde vi aldrig använda. Sarek-vandringen var ett mål vi haft i några år och det var häftigt att genomföra och det var tillräckligt jobbigt som det var och jag är väldigt tacksam att vi inte hade hällregn och 5 grader. Då hade nog upplevelsen blivit en annan… Även Sarek bjöd på magiska vyer

Sarek 3 (1 av 1)

Sarek 8 (1 av 1)

Sarek 11 (1 av 1)

Sarek 13 (1 av 1)

Sommarsemestern innebar också att vi försökte lära oss att paddla kajak uppe i stugan. Det gick väl ganska bra men vi får hoppas på bra paddlingsväder i år och att vi då tar oss till Mjältön och tillbaka 🙂

Under hösten åkte vi ånglok till Gävle och tillbaka, plockade massor med svamp och åkte på weekendresa till Paris.

ånglok (1 av 1)

trattkantareller (1 av 1)

paris bro (1 av 1)

Ett år som bjudit på det ena och andra men som sammanfattningsvis måste sägas ha varit ett mycket bra år. Tur att man har bloggen så man kommer ihåg allt roligt man har gjort!

Inför 2015 hoppas jag på många fler upplevelser och äventyr och har ett mål om att bli bättre på att göra fler nya saker även till vardags och inte bara under semestern. Vi ska därför försöka turista lite mer i Stockholm och Sverige, därför får det bli Vasa-museet imorgon! (där varken jag eller Patrik har varit sen typ högstadiet då man var måttligt intresserad). Jag håller dessutom på att boka in en dag med hundspannsäventyr i Lycksele i februari, sen har vi  ju fått en överlevnadskurs i naturen i present så 2015 kan nog bjuda på äventyr det också!

Andra mål för 2015 är att minska inköpen av prylar (som jag i och för sig redan påbörjat under hösten), där grundtanken måste vara – behöver jag denna pryl? Steg två när man kommit fram till att man behöver en pryl är att då inte falla för billiga prylar utan köpa efter kvalitet. Jag är trött på slit- och släng samhället! I år blir det inte heller några resor långt långt bort, ska vi någonstans ska vi i största möjliga mån försöka åka tåg (Inser dock att det blir svårt med tåg om vi t.ex. ska åka och hälsa på min lillebror som pluggar i Lissabon under våren).

Så, sammanfattningsvis Hej då 2014 – du var ett bra år och Välkommen 2015 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s