Salladsnypon

I fredags fick vi ett helt fungerande kök, med både golv, diskmaskin och spis! Jag återinvigde köket med att prova att göra ”Salladsnypon”, ni vet ett sånt där gammalt recept som på något sätt har lyckats bita sig kvar i slutet av kokboken. Jag gav mig ut i lördags morse och plockade ett gäng nypon. Jag har aldrig funderat på hur ett nypon ser ut på insidan men kan här med meddela att det är fullt med kärnor som dessutom inte är jättelätta att pilla bort… Bästa tekniken var att dela de på mitten med en kniv och sedan med en potatisskalare gröpa ur alla kärnor. Sedan var det bara att koka upp lag bestående av vatten, ättika och socker och sen koka i ca 10 min. Jag har provsmakat ett nypon, det var gott. Men frågan är om det var så gott att det var värt besväret… måste nog provsmaka några till för att kunna avgöra det.

nypon (1 av 1)

nypon (1 av 1)-2

Jag vet egentligen inte varför jag fick för mig att äta nypon, skyller på samlargenen som kickade igång någon gång i svampskogen helgen innan… Och så är det ju lite kul med saker man kan odla/plocka/samla själv, det känns lite mer på riktigt då 🙂

Annars gick helgen åt till att på lördagen träffa en massa trevliga gamla Umeå-kompisar och att på söndagen bidra till vetenskapen genom att vara försöksperson i en undersökning om stamning. En lite annorlunda helg helt enkelt!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s