Politik istället för pyssel

Det var ett tag sen något hände här, vilket kanske beror på att det inte har hänt så mycket på pyssel-fronten. Det senaste veckorna  har mest handlat om politik känns det som, och sen kom ju valresultatet som väl inte så många är särskilt nöjda med… Sverigedemokraternas framgång var ju kanske inte så oväntad men kom ändå som en lite chock jag inte riktigt har hämtat mig från än. Det mest oroväckande, och kanske också en av förklaringarna, är att det känns som att samhället blir mer och mer polariserat med ökade ekonomiska och sociala skillnader mellan människor. Det skapar ett otryggare samhälle och när människor är rädda att förlora det de har så ser man bara till sitt eget och då är det lätt att söka enkla svar. Men sanningen är ju att det inte finns några enkla svar, ingenting är så svart eller vitt som man skulle önska sig. Jag hoppas att politikerna, och alla vi andra, nu vågar ta debatten och argumentera för att det finns bättre lösningar på de samhällsproblem vi har än de lösningar som Sverigedemokraterna representerar.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s