Midsommarfirande med mystiskt skyltfynd!

Hemma igen från det kallaste midsommarfirandet som jag kommer ihåg. Igår var det 9 grader och idag 7 grader vilket ju känns i alla fall 10 grader för kallt för att vara midsommar… Det hindrade dock inte mig och Patrik från att ta en provpaddlingstur med nya kajaken, det gick bra och var kul att paddla. Önskar mig väl dock lite mindre vind och lite mer sol till nästa gång. Eftersom jag hade fullt upp med att paddla så har jag inga bilder från just själva paddlingen, det får duga med en på (upp och nervända)kajaken.

midsommar kajak (1 av 1)

Det var som sagt kallt, väldigt kallt till och med

midsommar temp (1 av 1)

så det fick bli midsommarmiddag inomhus i år

midsommar middag (1 av 1)

På kvällen klarnade det dock upp och vi gick ut en sväng för att fota lite, jag strosade runt och plötsligt hittade jag årets fynd! En gammal metallskylt låg högt upp på stranden delvis täckt av sand och arkeologen i mig vaknade upp direkt.

midsommar skylt (1 av 1)

Texten på skylten lyder:

”Norrahammars prisbelönta stålplogar, goda och billiga”

Efter lite googlande kom vi fram till att skylten nog är ca 100 år gammal och kanske har suttit i en gammal ugn som ev. fanns på tegelbruket som låg i viken där vi nu bor i början av 1900-talet. Norrahammar ligger vid Jönköping och tydligen var just dessa reklamskyltar vanligt förekommande kring 1910. Sjukt spännande och kul att hitta en så gammal skylt! Hur den har hamnat just där jag hittade den förblir nog ett mysterium 🙂

Den kalla midsommaren bjöd ändå på mycket vackra blomsterängar och blombuketter

midsommar äng (1 av 1)

midsommar blommor (1 av 1)

och man får väl helt enkelt inse att sommar i Sverige kan betyda väldigt olika saker, tur att det finns fliströjor och varmt te.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s