Tokyo – del 1

Nu har vi spenderat 2 dagar i Tokyo men det känns som att vi har varit här längre. Vi kom till flygplatsen kl 18 i söndags sen fick vi stå i kö till gränskontrollen i en timme och sen vänta på tåg i en timme och sen åka tåg i drygt en timme, gå av vid rätt station, gå 180 grader åt fel håll, ta fram kompassen, vända och till slut komma till hotellet vid halv elva-tiden. Dagen efter var bättre, då åkte vi tunnelbana till en fin kanal kantad med blommande körbärsträd och sen åkte vi upp i Tokyo sky tree, 350 meter upp.

Tunnelbanan är riktigt smidig att åka och japanerna måste ju få MVG i logistik, allt är uttänkt i minsta detalj och japanerna är t.o.m. bättre på att köa än vad vi svenskar är. Däremot har vi insett att det här med att det finns folk anställda som trycker in folk i vagnarna bara är en myt på samma sätt som att tunnelbanan aldrig är försenad i Japan också är en myt.

IMG_9252

IMG_9299

 

IMG_9326

IMG_9348

Imorse försov vi oss (sov totalt utslagna i 11 timmar) och missade frukosten på hotellet… men det fick bli snabb frukost på 7-eleven istället. Sedan har vi varit på turistinformationen, i en park nära det kejserliga palatset, vid ett gammalt tempel i de äldre delarna av Tokyo och vi avslutade kvällen med att åka till Shibuya crossing – sjukt stort korsning där flera hundra människor går över gatan i alla möjliga riktningar (när det är grönt för fotgängare såklart, japaner är duktiga på regler och disciplin).

IMG_9377

IMG_9383

IMG_9425

Imorgon väntar dagsutflykt till Hakone där vi hoppas få bada i ett japanskt onsen och få se en glimt av Mt Fuji.

 

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s