2014 förväntningar

Vi har börjat året med att renovera lite kök (= byta ut bänkskiva som någon… förstört vid ölbryggning…). Som alltid så uppkommer icke-förväntade problem. Denna gång visade det sig att Ikea under de 4 år som gått har gått från att ha 62 cm breda bänkskivor till 63,5 cm breda så när vi sågat den lagom lång och la upp den stack den ut 1,5 cm för mycket. Så det var bara till att såga av 1,5 cm längs med hela bänkskivan… Vi bet dock ihop och har idag sågat klart allt, imorgon väntar fogning mot diskbänk och kakel.

Allt detta gav lite dåliga flash-backs från när vi byggde köket (och renoverade resten av lägenheten), vi kollade på varandra och konstaterade att om vi någon gång igen måste göra om ett kök så blir det INTE vi som gör det – vi får i så fall hålla igång konjukturen och anlita någon som gör det åt oss. Vi konstaterade också att det där med att skaffa hus, det är inget för oss, det finns så sjukt mycket roligare saker att lägga pengar på och så sjukt mycket roligare saker att göra än att hålla på att såga och skruva!

Förhoppningsvis blir bänkskivan klar snart så kan vi ägna resten av 2014 åt roligare saker. I april väntar Japan i 3 veckor, vi har inte helt spikat vad vi ska göra där, men jag är övertygad om att det kommer att bli bra. Till sommaren blir vandring i Sveriges riktiga vildmark – Sarek. Snart (inte riktigt än kanske) är det nog dags att börja torka mat och planera vandringsrutten 🙂 För mig blir det också nya utmaningar på jobbfronten eftersom det är nytt jobb på ÅF som gäller från den 13 januari vilket jag hoppas kommer bli bra.

Under andra halvan av 2014 uppnår vi båda två den där magiska gränsen på 30 år, när man, i alla fall när man var yngre, tänkte att man skulle vara vuxen på riktigt och ha hus och bil och barn. Nu är vi ju inte riktigt där, även om vi plockade rätt många vuxenpoäng under 2013 när vi blev gifta!… och det där med hus har vi ju konstaterat att det inte kommer att bli. Hursomhelst hoppas jag på att 2014 blir minst lika bra som 2013 med en massa roliga upplevelser och utmaningar – och en massa nya roliga stick-projekt såklart 🙂

Jag har inte riktigt några bilder som passar till alla dessa tankar och funderingar utan slänger istället inte lite fjällbilder så jag kan drömma mig bort till sommarens Sarek-äventyr som väntar

fjällvandring-1

 

 

 

 

 

fjällvandring-1-2

 

 

 

 

 

fjällvandring-1-4

 

 

 

 

 

fjällvandring-1-3

 

 

 

 

 

keb topp-1

 

 

 

 

 

fjällvandring-1-5

 

 

 

 

 

fjällvandring-1-6

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s