Pärlarmband i brickstygn

Idag blev det mörkt (och regnigt och blåsigt) kl kvart i 4, jag vet inte om jag gillar vintertid… eller det är väl helt enkelt bara det att jag inte vant mig vid att det är kolsvart ute medan man fortfarande sitter och jobbar. Att det blir mörkare på morgonen har man ju i alla fall fått vänja sig vid lite successivt.  Men det är ju okej att det regnar i veckorna om helgerna bjuder på lika fantastiskt väder som i helgen, vi passade på att gå hela vägen in till stan via en omväg in i Karlbergs parken:

 

Sen syfestivalen förra veckan har jag börjat sticka på lovvika-vantarna men det blev inte bra så det har jag tillfälligt gett upp tills jag kommer på hur jag ska göra för att det ska bli bra. Jag har gjort ett armband  i brickstygn med de pärlor och elastisk tråd jag köpte:

 

Största problemet med att göra armband med elastiskt tråd brukar vara att tråden är ganska tjock och i många stygn måste man dra igenom tråden minst 3 gånger i varje pärla vilket brukar bli svårt (särskilt med tanke på att nål och dubbel tråd måste dras igenom varje gång), i det här armbandet räcker det med att dra igenom tråden 2 gånger genom varje pärla (men det går att dra igenom tråden 3-4 gånger). Det var roligt ”pärla” lite igen och jag skulle vilja hitta ogenomskinliga matta pärlor och experimentera med lite fler mönster, det är så svårt att köpa pärlor på internet bara (jag har fortfarande inte förstått hur man vet hur stort hål det är i pärlan).

Eftersom jag la undan lovvika-stickningen har jag börjat med en mössa av de lila/grå garnet jag köpte men än så länge har jag bara kommit ca 4 cm och risken är ganska stor att storleken inte kommer att stämma och jag får börja om, så mer om mössan kommer senare.

Nu till helgen ska jag och Patrik till Amsterdam, ska bli skönt att komma iväg lite även om jag tror att vädret är ungefär lika dåligt där som här (3 grader varmare kanske…) men det heter väl att ”det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder” vilket jag i och för sig tycker skulle ändras till ”jo det finns dåligt väder men det gör inget bara man har bra kläder (och humör kanske)” 🙂

Annons

En reaktion till “Pärlarmband i brickstygn

  1. Jag håller helt med om att ordspråket borde ändras så som du skriver 🙂 och vilket fint armband!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s