Färdigstickade vantar!

Nu är jag klar med mina svart-vita vantar som jag har stickat på ett tag. Den ena vanten är stickan med stickor 3,5 och den andra med stickor 4,0. Nu är de dock nästan lika stora eftersom jag har blött ner och töjt ut dem… Mönstret var jätteroligt att sticka men jag la till den övre delen av mönstret själv eftersom jag har långa händer så skulle det vara tråkigt med bara svart på den övre delen.

Jag har dock återigen konstaterat att jag stickar väldigt hårt, nu valde jag storlek large och fick ändå gå upp en storlek i stickor för att vantarna inte skulle bli för små och jag har visserligen långa men ändå ganska smala händer. Nästa gång vet jag kanske det innan jag har stickat klart en vante…

Helgen som gick var vi  uppe i stugan i Höga kusten och var riktiga skogarbetare. Inte mindre än 4 träd som låg som plockepinn på varandra lyckades vi ta hand om, dessutom klöv vi massor med ved(fast från tidigare nedtagna träd). Att klyva ved var beroendeframkallande, man tänkte hela tiden ”bara en till” vilket ju gjorde att det blev en del ved att lägga på tork…

Vi gav oss också ut på kantarelljakt och vi hittade en del kantareller men vi plockade också med oss 2,5 liter lingon som vi nu har kokat sylt på.

 

Jag hittade också en gammal fin stickad tröja som jag gissar att min farmor har stickat en gång i tiden (av färgen att döma så gissar jag på 70-talet…) Den passar mig ganska bra storleksmässigt förutom att den är typ 10 cm för kort i ärmarna. Men för att sysselsätta mig själv fram till jul så tror jag att jag ska ge mig på att försöka sticka en liknande tröja med samma mönster 🙂

 

Annons

En reaktion till “Färdigstickade vantar!

  1. Vet du Åsa att jag såg exakt samma stickmönster på en tröja som hängde utanför SALT häromdagen! Det betyder att mönstret är aktuellt även nu och då borde du kunna hitta mönstret någonstans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s