Virkad tröja – check!

Jag har under helgen hunnit med att virka klart min tröja! Fick tag på mer svart garn under veckan och idag fick jag ihop de sista delarna. För att vara den första tröjan jag har virkad är jag jättenöjd, jag har ju dessutom bara improviserat fram mönstret genom att mäta på andra stickade tröjor jag har hittat i min garderob 🙂

Den här tröjan känns det som att jag t.o.m kommer att kunna använda även om den nog får ligga i garderoben ett tag och invänta hösten…

 

Lite snabbinfo om hur jag gjort:

garn: Drops Merino Extra Fine (Totalt 8 lila nystan och 3 svarta)

virknål: nr 4,5

Mönsterprincip: virkad i fyra delar fram- och bakstycke (identiska) och 2 ärmar

( 1 varv stolpar, 1 varv fasta maskor) x 3 i lila

(1 varv stolpar, 1 varv fasta maskor) i svart

Jag har nu efter att ha både stickat en tröja och virkat en tröja kommit fram till att det var mycket roligare att virka (kanske för att det tog typ 1/5-del så lång tid?…). Det här garnet var mycket bättre också, garnet till min gröna tröja blev så norpigt redan när  jag stickade den, det här garnet är mjukt och inte alls norpigt.

Annons

2 reaktioner till “Virkad tröja – check!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s