Sista dagarna i Nya Zeeland

Dagen efter vi hade vandrat klart Milford track åkte vi österut tvärs över landet till Dunedin i det hittills sämsta vädret vi har haft, ca 13 grader och spöregn oavbrutet hela dagen. Dagen efter hade regnet gett sig iväg och vi åkte på en guidad tur ut på Otago-halvön där vi fick se både pingviner, sälar, sjölejon och albatross.

Vi begav oss sedan norrut mot Christchurch. På vägen stannade vi vid Moeraki boulders som är en strand med helt klotrunda stenar, såg väldigt märkligt ut.

Vi tog också en omväg via Lake Tekapo som ligger en bit in i landet, vilket var ett mycket bra beslut. Vädret var perfekt, 20 grader och strålande sol och bättre utsikt är svårt att få

Vi kom sedan till Christchurch som var mycket mer drabbad av jordbävningen för ett år sen än vad vi hade trott. Hela innerstaden var avspärrad, vi gick runt avspärrningarna och det tog nog upp emot en timme. Det fanns helt enkelt ingen stad att kolla på, vi begav oss därför ut på halvön utanför Christchurch till staden Akaroa som påminde om en liten by vid medelhavet.

 

Efter det var det dags att ägna en dag åt att flyga, först till Auckland och sedan till Hongkong. Nu är det dags för dag 2 av 3 i Hongkong, bilder härifrån kommer senare 🙂

 

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s