Milford track

Då var vi tillbaka från vandring i regnskogen i Fiordland där vi har vandrat Milford track. Sammanfattningsvis kan sammanfattas att det var mycket väl värt att vandra 🙂

Dag 1

Vi började med att åka buss från Te Anau till Te Anau downs där vi gick ombord på en båt som tog oss till norra änden av sjön där Milford track börjar. Vädret var oväntat bra, soligt och 15-20 grader (med tanke på att det kvällen innan varit ca 11 grader och regn…). Första dagen gick vi ca 5 km till första stugan Clinton hut. Väl framme följde vi med på en guidad naturvandring med stugvärden Ross och fick lära oss massa om alla växter och fåglar. Stugorna höll bra kvalitet, rent och fräscht (med tanke på att det inte finns el i stugorna) med ca 10 gasspis-plattor.

Vi gick sen och la oss nån gång vid 10-tiden och jag sov riktigt bra faktisk, trots att vi delade rum med typ 15 personer var det inte nån som snarkade högt.

Dag 2

Vaknade till ljudet av regndroppar smattrande mot taket. Vi gick upp och åt frukost och klädde sedan in oss själva och våra väskor i regnkläder, sen var det bara att ge sig av. Regnet upphörde redan efter ca en timmes vandring och det mest fascinerande på hela vandringen var regnskogen och hur grönt allting var, och Milford track blir vackrare när det regnar/precis har regnat. Vi åt lunch vid en liten sjö med ett vackert vattenfall att titta på. Begav oss sedan vidare och kom fram till Mintaro hus runt tre-tiden tror jag. När vi kom fram började det regna igen så vi klaradde oss precis. Här gällde det att inte lämna sina kängor obevakade utanför huset för då blev de stulna av de intelligenta och nyfikna papegojorna av arten ”Kea” 🙂 Fick på kvällen information från Stugväden om leden för morgondagen och en försäkran om att det var bra om det regnade…

Dag 3

Detta var den blötaste men också den bästa dagen på hela vandringen. Dagen började liksom gårdagen med regn, nu höll regnet dock i sig längre plus att det hade regnat hela natten vilket betydde att det fanns vattenfall precis överallt, jag såg fler vattenfall på en timme än jag har sett tidigare i mitt liv. Vandringen började med serpentinväg uppför berget genom Mackinnon Pass. Väl uppe på högsta punkten låg dimman tät så så mycket utsikt blev det inte. Vi gick in i raststugan som fanns och bytte tröjor eftersom vi var genomblöta. Efter passet kom vi ner till den ännu regnigare sidan av bergen där regnskogen om möjlig var ännu grönare och vattenfallen ännu fler. Efter en omväg på drygt en timme via Nya Zeelands högsta vattenfall ”Sutherland falls” kom vi fram till sista stugan på leden Dumpling hut.

Dag 4

Sista dagen på vandringen gick vi upp tidigt (kl 06.00) för att komma iväg ca 07.15 för att hinna gå de 18 km vi hade framför oss och hinna med båten som gick kl 14 från Sandfly-point (och ja stället levde upp till sitt namn, det var gott om sandflugor där…). Det var lättvandrad led, mestadels ganska platt och vi passerade även denna dag flera vattenfall. Vi kom fram till Sandflypoint ca 13.15 och hann äta lunch innan båten kom. Åkte sedan båt i solsken in till Milford Sound.

Vi har massor med mer fina bilder men med hastigheten på internetuppkopplingen här orkar jag inte ladda upp fler…

Annons
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s