Säl, pingviner och mormorsrutor!

Jag har tagit det ganska lungt den här helgen eftersom jag varit sjuk i veckan, nu känner jag mig i alla fall tillräckligt frisk för att åka och jobba imorgon. Igår tog vi en promenad ut på kastellholmen och hittade denna fina säl (?)

Idag tänkte vi vara ovanligt kulturella och gå ner till en massa ställen under jord som DN visade. Vi gav oss iväg vid halv elva och åkte först till Gråmunkarnas klosterruiner i Gamla stan, där var det fullbokat för alla visningar under hela dagen… Då gick vi vidare till slussplan för att se delar av gamla slusskanalen, vi stod i kö i 40 min och fick sen under ca 3 min se detta:

Med andra ord, det var ganska värdelöst att ha stått i kö i 40 min för att se lite vatten, massa betong och rör samt några stenar längst ner som var från 1800-talet…

Vi gjorde ett sista försök med att gå ner i ett 1300-tals valv under storkyrkoskolan, det var inte heller ens i närheten av vad vi hade förväntat oss. Sen gav vi upp, gick till Kartbutiken och köpte en bok om HongKong istället 🙂

Jag har också hunnit sticka en del på min tröja, jag har nu påbörjat att sticka den ena ärmen, det känns lite svårt att veta hur stor den ska vara. Jag har också gjort klart 20 mormorsrutor som jag nu ska sy ihop runt den påbörjade filten

På vårt vardagsrumsgolv ligger också en karta över Nya Zealand, planering är kul 🙂

Appropå Nya Zealand så läste jag en artikel i aftonbladet igår om pingviner som behöver stickade tröjor för att skydda sig mot oljan, det är nästan så att  jag måste sticka en tröja men det känns inte riktigt som att jag kommer kunna sticka den och skicka iväg den tillräckligt snabbt.

Jag kan knappt kolla på bilden utan att vilja börja sticka en pingvintröja…

Hösten har nu kommit även till mitt träd som nu börjar bli gult:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s