Grönt!

Jag tycker om färger – det ska vara starka klara färger, alla bleka pastellfärger från 80-talet går bort. Mina favoritfärg pendlar mellan lila och grönt och just nu är det nog grönt som gäller. Därför blir jag glad varje gång jag ser garnhögen som jag ska försöka förvandla till en tröja:

Även mitt träd är grönt, än så länge iaf:

På internet kan man ju genom att goggla hitta det mesta och här kommer en text jag hittade om färgen grönt.

”GRÖNT står för tryggheten i naturligheten. Grönt är naturen!! Gräs och knoppar, saftspända blad. Grönt är sundhet och förnuft. Grönt är friskt. Grönt står för räddning och utväg, nödutgång. Grönt är tillåtet, det är grönt, varsågod och kör, O.K.!! Grönt ger hopp om den spirande naturen på våren. Grönt gror och växer. Grönt är neutralt, stöter sig inte med någon. Grönt jäktar inte, stressar inte. Grönt är också ungdomlighet och fräschör; på grön kvist, att vara ung och grön!! Grönt är miljö och ekologi och kretslopp. Grönt är vänligt . Gröna äpplen, livets träd! Grönt ger också balans och omdöme. Grönt i operationssalar är stabiliserande när man inte får darra på hand. Det neutrala hos grönt hjälper oss i miljöer där stor precision och balans krävs. I operationssalar, på biljardbord och på golfgreenen! Korrekta bedömningar underlättas av grönt.”

Efter att ha läst detta är det ju svårt att förstå att inte alla människor har grönt som favoritfärg…

Annons

En reaktion till “Grönt!

  1. Hej Åsa! Grönt är också den färg som det mänskliga ögat uppfattar flest nyanser av. Tänker man till lite kan man ju förstå varför, lite lättare att ha koll på läget ute i djungeln om man kan skilja ut minsta löv och grässtrå. Hälsn Sylvia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s