En dag i Uppsala

Igår tog jag tåget upp till Uppsala och kom dit i vad som kändes som ett tungt, grått novemberregn. Men lite regn ska ju inte hindra en från att ha lite kul. Jag och Ellen hann både åka en tur till Uppsala högar, baka muffins och ta en en tur på stan. Vi gick en vända på Panduro och sen snabbt ut i regnet in i garnaffären i porten bredvid! Jag tänker ju att jag ska försöka mig på att sticka den här tröjan. I garnaffären frågade jag om hjälp om vilket garn som skulle kunna passa och fick då rekommendationen Drops Karisma. Eftersom jag bestämt mig för att det är sjukt tråkigt att alla bara har svarta, gråa och beiga kläder på vintern (som ju är så grå och svart i sig och det är ju då man borde ha färgglada kläder) så kunde jag inte låta bli att bli kär i denna färg:

Jag stickade en provlapp som enligt mönstret skulle bli 10×10 cm med 16 maskor och 22 varv. Min blev 8 cm bred och 9 cm lång… Jag får prova att sticka med en storlek större stickor tror jag.

Mitt fodral till mitt SL-kort har jag haft sen jag bodde i Jakobsberg, av förklarliga skäl är det nu slitet och smutsigt. Därför blev jag jätteglad när jag fick det här fantastiskt fina fodralet av Ellen. Tack så mycket 🙂

Nu kommer jag att bli glad varje morgon när jag går igenom spärrarna på tunnelbanan!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s