Funderingar…

Eftersom vi bara har ”skogs-tv” nuförtiden så får man se program så får en att tänka till lite (vilket kan var kul som omväxling…) och jag halkade in i en dokumentär om kvinnor och islam. Religion är inget för mig, min tro kan nog sammanfattas ganska bra i Liftarens Guide till galaxen:

”Nu är det ju ett så bisarrt osannolikt sammanträffande att något så osannolikt användbart som babelfisken skulle ha uppstått av en ren slump att somliga tänkare har valt att se detta som det slutgiltiga och avgörande beviset på att Gud inte existerar.
Diskussionen har förts ungefär såhär:
– Jag vägrar att bevisa att jag existerar, säjer Gud. För bevisen förnekar tron, och utan tro är jag ingenting.
– Men, säjer människan, i så fall är saken klar. Babelfisken skulle aldrig ha utvecklats av en slump. Den bevisar att Du existerar, och alltså bevisar den, som Du ju själv påpekar, att Du inte existerar. V.S.B
– åh jäsiken, säjer Gud. Det tänkte jag inte på. Och han försvinner i ett moln av logik

Jag tror att allt har en vetenskaplig förklaring, vissa saker har vi kanske inte ännu helt förstått men det finns en vetenskaplig förklaring som vi ännu inte har upptäckt. Undrar om det fanns ateister för 5 000 år sen? Eller krävdes det en religion med tro på Gud / himmel / helvete för att förklara allt som hände i världen?

Nog med filosoferande, nu ska jag gå och sova och imorgon får jag sova så länge jag vill! Imorgon väntar sol på balkongen (förhoppningsvis), plugga in en massa sjömärken mm inför förarintyg på måndag och sen inflyttningsfest i Fiskis – det låter som en bra lördag tycker jag 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s